Κατασκευή θερμοκηπίου

Στη Geotechnology από τη δεκαετία του 1980 παρακολουθούμε και εφαρμόζουμε τις νεότερες τεχνολογίες στην κατασκευή θερμοκηπίου και είμαστε πρωτοπόροι στην εφαρμογή νέων τεχνικών και στην κατασκευή των πιο σύγχρονων τύπων θερμοκηπίου.

Αυτή τη στιγμή, η Geotechnology αναλαμβάνει τον σχεδιασμό και την υλοποίηση των πιο σύγχρονων και διαδεδομένων τύπων θερμοκηπίων, ακολουθώντας τα τελευταία πρότυπα, που επιβάλουν μεγάλα ύψη οροφής και μεγάλα ανοίγματα αψίδων.

Θερμοκήπια Τύπου Venlo

Ο τύπος VENLO είναι ο πιο μοντέρνος τύπος υαλόφρακτου θερμοκηπίου που χρησιμοποιείται αυτήν την στιγμή σε χώρες με δυναμική παρουσία στο χώρο αλλά και στα μεγαλύτερα και ποιο προηγμένα έργα σε όλον τον κόσμο.

Τα πλεονεκτήματα των Θερμοκηπίων Venlo συνοψίζονται στα παρακάτω

 • Η κατασκευή μπορεί να φτάσει σε μεγάλο ύψος, που σημαίνει μεγαλύτερος όγκος αέρα, καλύτερο μικρό-κλίμα και βέλτιστες συνθήκες ανάπτυξης φυτών.
 • Υψηλή φωτο-περατότητα, λόγω της γεωμετρίας της οροφής και των προφίλ αλουμινίου.
 • Κλίση οροφής 22°, που ελαχιστοποιεί τη συσσώρευση συμπυκνωμάτων.
 • Απεριόριστος χρόνος ζωής του υλικού κάλυψης (Γυαλί) σε σχέση με τα πλαστικά
 • Υψηλή αντοχή σε χιόνι και άνεμο.
 • Καλύτερο αερισμό με τα παράθυρα οροφής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι όλες οι νεότερες και πρωτοποριακές τεχνολογίες εξελίσσονται και εφαρμόζονται πρώτα στα Venlo Θερμοκήπια, καθώς αποτελούν πρότυπα σύγχρονης καλλιέργειας.

κατασκευή θερμοκηπιου ιο γοτθικου τυπου gothikou

Θερμοκήπια Γοτθικού Τύπου

Ο τύπος αυτός συνδυάζει όλα τα πλεονεκτήματα των τοξωτών θερμοκηπίων με αυτά των τριγωνικών και αποτελούν την ποιο διαδεδομένη λύση σε σύγχρονα θερμοκήπια με πλαστική κάλυψη
Τα πλεονεκτήματα του τύπου αυτού είναι :

 • Λόγω του μεγάλου ύψους υδρορροής – κορυφής έχει μεγάλο όγκο αέρα, αυτό συνεπάγεται καλύτερο κλίμα στον χώρο του θερμοκηπίου που σημαίνει καλύτερη ανάπτυξη φυτών και παραγωγή.
 • Υψηλή Φώτο διαπερατότητα λόγω τρόπου κατασκευής του σκελετού και των μεγάλων ανοιγμάτων , που φτάνουν τα 16,2μ.
 • Κλίση οροφής 29° , που μειώνει την πιθανότητα να συσσώρευσης συμπυκνωμάτων και αποστράγγισης από το φιλμ στην καλλιέργεια.
 • Αντοχή σε φορτία χιονιού, ανάρτησης καλλιέργειας και ανάρτησης συστημάτων (αγωγοί θέρμανσης, καλώδια κτλ).
 • Κατάλληλο σχήμα για να δεχθεί σχεδόν οποιοδήποτε υλικού κάλυψης όπως μονό ή διπλό φιλμ (Φουσκωτό), πολυκαρβονικά φύλλα απλά ή κυψελωτά , μεταλλικά φύλλα κλπ
 • Μέγιστο ύψος κορυφής στα 9μ.
τοξωτα θερμοκήπια κατασκευή Geotechnology

Θερμοκήπια Τοξωτά

Τα τοξωτά θερμοκήπια αποτελούν μια συμβατική λύση για σύγχρονη κατασκευή. Παραμένουν στην αγορά ως απλούστερες και οικονομικότερες κατασκευές, χωρίς να στερούνται σε αντοχή, ενώ και ο εσωτερικός όγκος παραμένει ικανοποιητικός.

Μπορούν να κατασκευαστούν με μεγάλα ύψη υδρορροής, έως 6μ και ανοίγματα έως 12,6μ.

Τα πλεονεκτήματα του τύπου αυτού είναι :

 • Υψηλή Φώτο διαπερατότητα
 • Αντοχή σε φορτία χιονιού, ανάρτησης καλλιέργειας και ανάρτησης συστημάτων και εξοπλισμού (αγωγοί θέρμανσης, καλώδια κτλ).
 • Κατάλληλο σχήμα για να δεχθεί σχεδόν οποιοδήποτε υλικού κάλυψης όπως μονό ή διπλό φιλμ (Φουσκωτό), πολυκαρβονικά φύλλα απλά ή κυψελωτά , μεταλλικά φύλλα κλπ
 • Λιγότερο σύνθετη κατασκευή και ευκολότερη κάλυψη
κατασκευή θερμοκηπιου τύπου τούνελ geotechnology

Θερμοκήπια Τύπου Τούνελ

Οι απλούστερες κατασκευές στις θερμοκηπιακές καλλιέργειες, αποτελούνται από αυτόνομα τολ ή τούνελ, στα επιθυμητά μήκη. Το πλάτος τους κυμαίνεται από 5 έως 10 μέτρα, με μέγιστο ύψος από 2,70 έως 3,70. Η κατασκευή τους δεν απαιτεί κολώνες υποστήριξης, ενώ τα μέτωπα μπορούν να είναι και εντελώς ανοιχτά.

Παρ ‘όλη την απλούστατη κατασκευή, υπάρχει δυνατότητα τοποθέτησης παραθύρων αερισμού και στον κορφιά (ανοιγόμενα με κρεμαγιέρες) και πλευρικά (Τύπου Roll-up).

Στα πλεονεκτήματα του συγκεκριμένου τύπου εντάσσεται η απλότητα κατασκευής, το περιορισμένο κόστος, η υψηλή ανθεκτικότητα σε θύελλες (εφόσον κατασκευαστεί με κλειστά μέτωπα), η ευελιξία σε καλλιέργειες αλλά και χρήση καθώς και οι χαμηλές απαιτήσεις σε συντήρηση.

Υλικά Κάλυψης Θερμοκηπίου

Κατά τα αρχικά στάδια σχεδιασμού και διερεύνησης ενός έργου, το επόμενο κρισιμότερο στοιχειό, μετά τον τύπο του θερμοκηπίου και τις διαστάσεις του, αφορά το υλικό κάλυψης που θα επιλεγεί.

Με εξαίρεση τα υαλόφρακτα θερμοκήπια, όλοι οι υπόλοιποι τύποι θερμοκηπίων καλύπτονται με συνθετικά υλικά ή μεταλλικά φύλλα, όταν πρόκειται για χώρους εργασίας.

Σε όλα τα έργα μας, επιλέγουμε συνθετικά υλικά κάλυψης θερμοκηπίου πιστοποιημένα με τις τελευταίες προδιαγραφές που απαιτούνται, όπως:

 • Προστασία UV
 • Αντοχή και προστασία σε χημικά (Θειικές και χλωριούχες ενώσεις)
 • Χαμηλή θερμική αγωγιμότητα
 • Εξασφαλισμένη φωτο-περατότητα, με διάχυση ή χωρίς
 • Υψηλή μηχανική αντοχή
 • Μεγάλο χρόνο ζωής

Η παροχή και η διασφάλιση σταθερής ποιότητας, προδιαγραφών και εγγύησης που παρέχουμε στους Πελάτες μας, αποτελεί θεμέλιο λίθο σε κάθε μας συνεργασία, έτσι για την προμήθεια όλων των υλικών κάλυψης, και όχι μόνο, συνεργαζόμαστε αποκλειστικά με Ελληνικούς και Ευρωπαϊκούς οίκους.

Κάλυψη Χώρου Καλλιέργειας

Φιλμ Πολυαιθυλενίου Πολυστρωματικά
Από 3 έως 8 στρώσεις οι οποίες προσδίδουν τις επιθυμητές ιδιότητες στο φιλμ, όπως, αντί σταλακτικές, κατά του σχηματισμού ομίχλης, θερμική μόνωση, χημική και μηχανική αντοχή, πολυετή διάρκεια κτλ.

Φιλμ Πολυαιθυλενίου Πολυστρωματικά κυψελοειδή
Ειδικά εξελιγμένα φιλμ κάλυψης με εξαιρετικές ιδιότητες θερμικής μόνωσης. Κατασκευάζονται από πολλαπλές στρώσεις ενδιάμεσα των οποίων δημιουργούνται μικροσκοπικοί θύλακες αέρος. Ταυτόχρονα, διατηρούν όλες τις ιδιότητες των πολυστρωματικών φιλμ.

Φιλμ Πολυαιθυλενίου Πλεκτά
Κατασκευασμένα από λωρίδες πλεγμένες σταυρωτά, και με πλαστικοποίηση στη μία η και στις δύο πλευρές. Εξαιρετικής αντοχής και χαμηλής ελαστικότητας υλικό, κυρίως για περιμετρική κάλυψη (Ποδιές)

Πολυκαρβονικά κυψελοειδή φύλλα
Για περιμετρική και κάλυψη οροφής υψηλής θερμικής μόνωσης, με UV προστασία, σε διαφανείς και γαλακτώδεις αποχρώσεις. Τα πάχη ξεκινούν από 3mm έως 10mm.

Πολυκαρβονικά Κυματοειδή/Τραπεζοειδή φύλλα
Για περιμετρική και κάλυψη οροφής, με UV προστασία, σε διαφανείς και γαλακτώδεις αποχρώσεις. Τα πάχη ξεκινούν από 0,8mm έως 1,5mm

Κάλυψη Χώρων Εργασίας

Για την κάλυψη χώρων εργασίας, αντλιοστασίων, λεβητοστασίων κτλ. Στην πλειονότητά τους χρησιμοποιούνται αδιαφανή υλικά ή υλικά με χαμηλή φωτοδιαπερατότητα.
Επίσης, είναι δόκιμο να τοποθετούνται σε χώρους εργασίας και λεβητοστάσια, μονοτικά υλικά κάλυψης

 • Φιλμ Πολυαιθυλενίου πολυστρωματικά αδιαφανή (Πρασινο-λευκό, μαύρο-λευκό, λευκό κτλ)
 • Πολυκαρβονικά φύλλα γαλακτώδη Κυψελωτά ή κυματοειδή.
 • Μεταλλικά φύλλα τραπεζοειδούς διατομής
 • Πάνελ Πολυουρεθάνης, τύπου «σάντουιτς»

Στοιχεία επικοινωνίας

Πεισιστράτου 3, ΤΚ 136 78, Αχαρνές

210 2849526

info@geotechnology.gr

Στείλτε μας ένα μήνυμα